Slut! 26 April Söndag


Jepp jag är helt slut, har varit det i flera dagar av olika anledningar.
Det är läääänge sedan jag skrev, har helt enkelt inte haft ork och inte prioriterat det.

Detta innebär naturligtvis att jag faktiskt inte minns vad jag gjort riktigt den senaste tiden...men jag minns (eftersom jag fortfarande har träningsvärk!) att jag spelade badminton med Yvonne i fredags! Precis hur kul som helst! så det ska vi göra om redan nu i veckan!
Jag var på ett obligatoriskt möte på arbetsförmedlingen som visade sig vara nästan helt i onödan i onsdags.
Dottern var jag hos tandläkaren med i torsdags, hon var så! duktig! Sedan hade jag terapi och jobbcoach möte.
Annars minns jag typ inte...ja nä veckan före denna är helt blank...men men så är det!

Igår var jag hemma hos Yvonne och drack lite cider åt popcorn och gjorde försök till att skapa en hit, eller två haha, jag är säker på att vi kommer lyckas få till iaf en tills deadlinen om några månader. Yeah!

Idag har vi kört grillning på gården jag, Yvonne, Malin och Katri, najs! Snart är det sommar!!! Yay!

Insikt 13 April Måndag


Insikt är en kul grej! Jag har funderat lite, vet inte om jag kommit fram till något egentligen...men vill ändå skriva ner lite så att jag minns det! :-)

Och jag förväntar mig egentligen inte att någon ska orka läsa skiten!

Vem jag är...är det någon som vet det? Jag är rätt säker på att det finns en hel del som tror sig veta vem jag och som förväntar sig att jag är på ett visst sätt, beter mig på ett visst sätt, reagerar på ett visst sätt, tycker si eller så, för "sån är jag".

Att jag faktiskt nästan aldrig är mig själv är väl kanske lite tragiskt i sig! Men jag har till att börja med alltid fått höra att den jag är inte är så speciellt önskvärd, så då måste man ändra sig, eller det måste man inte, men jag har gjort vissa modifikationer iaf succesivt under alla år. Men det är svårt också att ändra sig tillbaka eller faktiskt visa den man egentligen är (för visst är det så att även jag utvecklas...)...vill ni veta varför?! nä men det får ni i alla fall! :-P Det är inte den "Therese" som folk har lärt känna så därför är hon inte intressant! (Jo kanske för folk som faktiskt har ett genuint människointresse, men ni växer ta mig fan inte på träd!)

Nu skulle man kunna säga att jag "hör" er säga att jo då det är bara att var sig själv...det är bara BS! Man märker rätt fort vilka man kan vara sig själv med! Vilka som har ett ärligt intresse i andra människor, jepp syftar bara på intresse för mig! (för jag e så jävla ego! ;-)), folk bryr sig egentligen inte! folk bryr sig generellt bara om sig själva! Nä detta gäller ta mig fan inte mig! Jag bryr mig faktiskt, och det är kanske därför det gör mig så besviken att andra inte är likasinnade!

I alla fulla fall, under de senaste veckorna har jag träffat ovanligt mycket folk! Släkt, vänner, utökad familj, bekanta, vänners bekanta osv, och jag märker hur jag gång på gång sätter på mig min "Therese mask".
Jag är så otroligt less på den så jag snart spyr! Men seriously!...folk kan ställa en fråga och sen så uppenbart inte lyssna på svaret och varför i helvete skulle jag dela med mig av mig själv om man inte ens kan lyssna på svaret på en enkel fråga som man själv ställt?
Sedan har vi dem som frågar något eller man pratar om något bara och så märker man hur jävla obekväma de blir?! Seriöst!
Sedan har vi varianten där man låtsas som inget alls...
Ibland känns det som att folk använder mig för att bekräfta sig själva, kan inte riktigt förklara det, men när jag kommer på hur jag ska förklara det så gör jag det...kanske.
Sen märker man tydligt hur folk "vill ha" den där Therese som de känner, för om man inte agerar enligt "masken" så kan man OFTA! se hur besvikna folk kan bli! Och då känns det , om man är som jag och har som "livsuppgift" att få folk att må bra (nä det är ingen som har sagt att jag inte har issues!), som att man gör något väldigt fel och då åker masken på igen!

Kontentan är nog egentligen inte är en "people person" trots att de flesta tror det, ni vet den där trevliga haha, sociala, glada och possitiva Therese är egentligen bara en illusion! (för de flesta av er, jag är sån även när jag är jag men på ett lite annat sätt) Jag är bara jag ibland, de som bryr sig om mig vet när det är så och jag jobbar på att bli av med masken, och jag gissar att det inte är så många kvar sedan...det ska bli oerhört intressant!

Inser att det låter som att jag är aspissed och att jag egentligen är en sur och arg och bitter människa som bara har ett glatt överdrag...haha nä så är det inte alls. Men jag har suttit fast i det här facket så länge nu, och det har aldrig varit jag! Och det gör mig frustrerad att folk gillar min mask bättre än mig!

Nä nu är klockan redan tisdag...och jag ska upp tidigt, så nattinatt!

Långfredag! 10 April Fredag


Jaha, så var påsken i full gång! Långfredag idag, och ja! den har varit rätt seg! Igår firade vi påsk med släkten, alla andra har nu åkt vidare för påskfirande, men vi är ju kvar här ett tag till.
Dottern och hennes tvillingkusiner gick runt i hela området igår och var påskkärringar, de fick säkert ihop 4-5 kilo godis och pengar och frukt! Helt vansinnigt! De var borta i flera timmar i två omgångar! Sonen lekte och spelade spel med sin favvokusse Anton! Jag hade en riktigt trevlig kväll med en hel del rödvin och många intressanta diskusioner med min "svägerska". Somnade någon gång vid tretiden, och sonen envisades med att vakna före åtta även denna dag! Så liiiite trött är jag!

Idag har vi tagit det rätt lungt, varit ute i det underbara vädret! Läst lite bok och bara slappat! Får se hur morgondagen blir!

Hmmm 8 April Onsdag


Ja nu sitter jag nere hos svärföräldrarna och jäser i soffan och tänkte att nu borde jag väl i alla fall lyckas få till en uppning.

Vi åkte ner igår! resan gick bra och barnen var överlyckliga när vi väl var nere! Sonen knallade ner i dammen och blev naturligtvis genomblöt! kul när man bara har ett par skor med sig till honom! Barnens kusiner kom någon timme efter oss, så jag har barnvakt fram till fredag när de tyvär åker igen! Vi stannar lite längre.

Idag har vädret inte varit toppen, det har regnat så vi struntade i att gå ut och grilla korv i skogen! Men jag tog mig en rask promenad med trevligt sällskap i lurarna! Sedan var vi en sväng i stan oxå, sonen somnade i bilen på väg hem. När jag lade in honom så somnade även jag och när jag vaknade var klockan sju på kvällen! (tack sambon för att du väckte mig!...inte!, hade jag svårt att somna på kvällen eller?!?!?) Så middag och lite tv tittande, snack med Katri per msn...sedan är det sovdags igen!

Lurad! 1 April Onsdag


Nä inte lurad en enda gång idag faktiskt! Inte ens dottern har försökt lura mig!

Det är i skrivandets stund möte på dagis...jag kunde inte gå eftersom sambon jobbar hela dagen idag. Det är det första mötet på dagis jag missar sedan dottern började där -01! Men men...

Sist jag skrev så skrev jag att jag hoppades att denna veckan skulle bli bra...hahaha, ja nä sedan jag skrev har den inte varit bra förens idag typ! Skriver inga detaljer här, men för mitt eget minne så kan jag bara skriva att "någons" stöd har lyst med sin frånvaro iaf! Men nu ska jag ta mig f-n ordna till det så jag mår bra snart! Orkar inte med mig själv längre!

Jag fick ett efterlängtat intyg från min förra arbetsgivare, efter "bara" typ tre veckors väntan! Helt galet!!! Men nu kanske det ordnar sig med alla papper hit och dit iaf! Det känns bra!

Ingen missar väl crossovern mellan Grey´s Anatomy och Private Practice. Grey´s på 5an ikväll och PP på tv400 imorgon kväll.