Dagis 29 Augusti Onsdag


Idag var det dags för sonens allra första dag på dagis! Det är en stor sak i ett litet barns liv, och ett stort steg för en mamma som varit hemma med sin älskling i två år!
Idag var ju iofs bara att gå upp och titta runt lite på dagis, dottern har ju gått där hela sin dagistid, tom på samma avdelning...så det var inte så mycket nytt för mig som mamma. Man märker att sonen är trygg i sig själv och han lekte med grejjerna runt om sig, han är inte överförtjust i fröken...(han har iofs aldrig gillat nya människor)men det ska allt gå vägen...
Jag tycker att det är skönt att sonen har en kompis på dagis redan nu! Yvonnes lilla dotter började också sin inskolning idag, det är bara de två barnen som skolas in och sedan tror jag bestämmt att gruppen är full! Även om de kivas allt som oftast så tror jag ändå att de ser någon sorts trygghet i varandra!Här är de i alla fall på trappen och ska precis gå upp till dagis för första gången (men jag var ju tvungen att ha liiiiite kort först! och trappan e ju bra då ju!!!)

trappan

Här har vi sonen i full fart med att gunga lite, han var faktiskt lite besviken på att vi inte skulle vara ute, men efter den timmen vi var på dagis så stannade vi ute och röjjde en stund på gården. Då lyckades jag faktiskt få till ett fint kort på honom, tycker jag!

hast

sonen

Ska bli spännande att gå dit igen imorgon och se om han tycker det är roligare då!

Idag är det simskola, och före det ska jag ta dottern och shoppa en jacka till sonen, hösten kom ju så otroligt fort!!!

Skola 27 Augusti Måndag


Idag var första dagen för dottern i ettan! Min stora tjej!!!
Dottern hade haft en bra dag i skolan, det var mer skollikt i klassrummet, bara bänkar i en u-form och nya fina stolar, inga leksaker och inget som påminner om dagis och nollan...nu är det på riktigt!Tråkigt men sant att nu börjar resan mot vuxenlivet och alla krav!
Tråkigt nog var Yvonnes son sjuk idag, detta innebar att fotot som jag velat ta inte blev av, dessutom var inte den andra tjejen som "ska" vara på kortet där när hon skulle, så det vart bara min dotter och Malins son detta år! Men ingen av barnen hade egentligen lust med att jag skulle plåta och hålla på...(otur för dem att jag inte ger mig...haha)

Hur som...de är så sööööta!!!

skolan 07

skolan

Efter lämningen var jag med Malin och bytte kläder i centrum...mötte "patsy" där...lustigt! sedan har det inte hänt mycket...sonen och jag passade på att vara ute och leka så här sista dagarna före dagisinskolningen!...min lilla snuffelurre!!!*snyft!*Skojsigt! 26 Augusti Söndag


Gårdagen var ju i princip veckans höjdpunkt! Jag, Malin och Yvonne skulle gå på Grönalund med våra stora barn! Vi åkte vid 14 tiden och kom hem vid halv 23. Vi insåg rätt snabbt att vi valt helt fel lördag att gå dit...löningshelg...sista gången de spelade in sommarkrysset och för vissa sistahelgen på sommarlovet...detta innebär naturligtvis exeptionellt mycket folk.
Hursom...så var det jättetrevligt! barnen var definitivt nöjda, vi började lite lätt med bläckfisken och sedan tog vi flygande mattan...där hade vi iofs lite problem, dottern höll på att åka ur! men d gickbra iaf! Jag höll i henne...sedan var det blåtåget och lustiga huset som gällde...sedan höll jag och Malins son på att dö av hunger...så vi käkade kanon got, fish and chips!
Efter det gick vi för att åka lite grejjer som ungarna kan åka själva, typ nyckelpigan och så...men det var låååång kö dit och när vi satt i en annan attraktion så var den sönder, så vi fick gå ur!?!
Eftersom klockan nu var närmare halv åtta så tog vi och ställde oss i kön till "kvasten"...den tog närmare 50 minuter!
Malin underhöll i kön med sång och lite dans...så det var lätt att förtränga att vi snart skulle åka den läskiga banan...när vi väl satt i den så ångrade jag mig lite men jag kunde ju inte banga nu...jag skrek mig igenom turen, och när det var klart så var jag faktiskt besviken på att den inte var värre, jag hade ju definitivt INTE behövt oroa mig!!! Dottern tyckte d var kul iaf!
Efter detta åkte vi några grejjer igen och sedan var det dags att åka hem till karlarna och de små barnen...båt och t-bana hem sedan var man skapligt slut!!! Slänger in två kort tagna igår, ett på mig och dottern när vi åker bläckfisken och ett på mig och Malin (finns faktiskt inte så många sådana kort...)

bläckfisken malin och jag

Idag har vi sovi´t ganska länge och sedan åkte vi hem till min mamma, som är bortrest, fast hon kommer hem idag, men vi matade katten och så och hämtade dotterns nya ryggsäck.
Sedan har vi inte gjort så mycket, jag har haft skallebank hela dagen, antar att det beror på volymen man var i igår!
Imorgon är första dagen för dottern i första klass!!! Stora tjejjen!!!

Nu ska jag bada barn och se på tv! Ha det gott!Seriös!!! SHOPPING!!! 24 Augusti FredagUppe med tuppen, gjorde mig i ordning lite snabbt, väckte barn och man...vid 9 kom Malin och lämnade sin son till sambon, vi gick för att möta Yvonne och sedan gick vi till storcentrum för att shoppa, fast inte bara på skoj, uten det var seriös! shopping!!! som gällde!
Vi startade med en stärkande kaffe på Mc. sedan avverkade vi affär efter affär...det gick mycket smidigare än vi kunde tro! när vi fortfarande inte hade nått vår deadline, vad tiden gällde så var stålarna praktiskt taget slut, ja pengar fans kvar men man kanske ska betala räkningar oxå?! haha
Sedan var det bara att rejsa hem och avlösa sambon och dessutom handlade vi käk så vi alla kunde äta! MUMS med mat!!!

Jag känner mig riktigt nöjd med shoppingen, fick tag på i stort sett allt jag ville ha, provade kläderna på barnen och de sitter som en smäck!
TACK!!! tjejer för en kanontrevlig shopping dag! (hoppas vi gör om det snart igen...)

Imorgon är det dags...upp till bevis vad det gäller vara en "rolig" förälder...
Till grönan ska vi jag Yvonne och Malin...vi får se hur mycket vi vuxna vågar åka...måste ju offra mig för dottern känner jag, om hon gått med sin far skulle hon ju kunna åka allt...så jag e minsan lika kul ...hoppas jag...kul som f*n ska det bli i alla fall!!!


Besök 21 Augusti TisdagIdag var det dags att börja komma in i rutinerna igen...
Tänkte mjukstarta och klockan ringde vid 9, att jag sedan varit vaken sedan 6 e en annan femma...
De renoverar ett badrum härbredvid så ljudet överröstar det mesta här hemma, barnen sov vidare utan att störas iaf...väckte dem en halvtimme senare...
Vid 10 kom "Patsy" över med sin minsta, vi fikade och snackade skit! Sedan drog vi till skärholmen för en liten shoppingtur, en försmak av hur fredagens shopping kommer bli gissar jag...
Det slutade med att jag kom hem med 4 par tröjor och två par byxor till sonen och ett par jeans till dottern. (bara ett av plaggen köptes till ordinarie pris!)

Annars är jag otoligt trött, blir en tidig kväll idag!


Bilder... 20 Augusti MåndagIdag hade jag tänkt att jag skulle ta och göra slag i sak och framkalla lite foton...tänkte närmast på korten från paris...
Jag beslutade mig för att använda ett fotolabb jag aldrig porvat förr! Ett labb som fått massor av fina vitsord och så...efter 4 eller 5 försök att ladda upp mina bilder gav jag upp!!! Katastrofalt illa tycker jag att det ska ta över en timma att ladda upp ca 70 bilder och mestadelen av tiden står det fullkommligt still...?!?!?
Som sagt så gav jag upp och tog ett annat labb, där det bara tog kanske 10 minuter att göra samma sak, fick kanske betala 40 kronor mer för att anlita detta labbet, men herregud...min tid är väl mer värd än så?! Kommer antagligen aldrig testa det här andra alternativet...hoppas korten nu blir så bra som jag hoppas på...ska bli spännande att se om ett antal dagar!

Annars har jag inte gjort så mycket idag...imorgon ska jag få besök, det blir trevligt! Vi ska från och med idag komma in i de nya rutinerna...får se hur det går med det, men man kan inte vara uppe till närmare 1 på natten och gå upp vid 11-halv12...

De här dagarna när jag inte uppat har inte varit så händelserika de heller...i torsdags minns jag inte alls vad vi gjorde...i fredags pluggade jag på dagen ochvar riktigt duktig! Sedan passade jag på att städa lite och på kvällen kom Malin över med sin son och hade med sig en sagolik bulle som vi smaskade på!
I lördags hämtade vi mamma på eftermidagen vi åt kräftor och hon stannade över till söndagen, en riktigt seeeeeeg söndag som ägnades åt hyrfilm och kiknakäk!


Bad 15 Augusti OnsdagHar ingen inspiration eller lust att uppdatera för tillfället, problemet är att om jag inte gör det så minns jag ju f**n inget om bara någon vecka!
Så, det är bäst att skriva ner det iaf!

I söndags var Linda här med bägge sina barn! Det har nog aldrig hänt faktiskt! Det var trevligt, vi "lekte" inne lite först, för det var ju så sabla kvavt!!!
Sedan gick vi ut och "picnicade" på gården det såg ut så här: (gick ju inte att få alla att titta in i kameran samtidigt)

alla

I måndags pluggade jag och på kvällen var jag nere med dottern på stranden tillsammans med Yvonne och barn.

Igår hände inte mycket, vivaknade ruggigt sent och på kvällen var jag nere på stranden, igen, denna gången med båda barnen och Yvonne och Malin var där med sina/sitt barn.

Sonen tyckte det var jättekul i vattnet efter en stund, först ville han inte ens ha fötterna nere på sanden...

bada

Idag har jag pluggat en del och nu på kvällen har jag och Yvonne varit i simhallen med våra stora, för att friska upp minnet lite före simskolsstarten i nästa vecka!

nu har jag minsan uppat så jag kommer minnas!


Hemma! 11 Augusti LördagJa så var man hemma igen! Rätt skönt faktiskt! Det har varit intensiva dagar i Frankrike.
Här kan man läsa om resan.

Ja idag trodde man att nu...NU! ska jag få sova ut!!! ICKE sa nicke! Sonen vaknade redan klockan 8! *stoooor suck!*
Det var bara att pallra sig upp, göra sig sin kopp kaffe och njuta av att man åter igen är uppe med tuppen! Som skönt är så har sonen varit feberfri idag! (ni som kollade resan vet att han fick feber under resan, eller som Malin så fint sa "resfeber" haha )
Jag och dottern har varit ner till stranden idag och hon badade, träffade kompisar osv...Vi fick med oss Yvonnes son hem och sedan var han bara hem en snabbis och duschade för att sedan återkomma och leka vidare, och stanna på midag, mycket najs! tyckte dottern! (ja vi vuxna var nöjda oxå, de lekte så fint att vi knappt såg dem haha)

Nu är det dags att koppla av vid tv´n hoppas på att d e ngn bra/iaf ok! film att se!!!


Tjiing! 6 Augusti Måndag


Jaha...Tjiing! då!


Packa 5 Augusti Söndag


Idag sov vi alldeles för länge!, eller ja, bra mycket längre än jag planerat! Hade planerat att vi från och med igår skulle börja komma upp i en mer ordentlig tid, istället för att sova bort hela dagen.
Detta funkade igår, eftersom jag satte klockan på ringning, idag gick det dock inte lika bra...vaknade 11 och flög upp!
Min mamma ,som sovit här, var redan uppe och satt på balkongen och drack kaffe! Vädret var ju underbart!
Mamma åkte hem vid halv ett tiden och vid ett kom Malin med barn över så vi fick ta en fika före vår resa. Efter ett tag kom Yvonnes stora över och joinade barnen. De lekte så fint både ute och inne. Så vi mammor fick tid att snacka ostört! Trevligt!
Annars har vi inte gjort mycket, jo packat inför resan har vi gjort, men annars inget spännande!

Vad har annars hänt sedan sist...säkerligen inget viktigt...JO!!! Min dotter har sovit borta för första gången!!!
I fredags sov hon över hos Yvonne, eller ja eg hos hennes son. De var vakna till närmare klockan två, men dottern var förvånansvärt pigg iaf igår!
NÄ! nu har jag inget mer att skriva...vill ju inte att det ska vara så "naket" här så jag slänger in en bild...


Fika 1 Augusti Onsdag


Idag vaknade jag före alla andra här hemma! Det är trevligt! Jag satt med min kopp kaffe vid datorn, pratade i telefon med Linda och Malin före barnen vaknade.

Bestämmde med Malin att hon skulle komma hit med sin son vid 12 och sen skulle vi gå (bara mammor + skruttan) till storcentrum och fika med Yvonne före hon skulle till frissan. Det var najs!!!
När vi sedan kom hem så var det sen lunch och de stora kiddsen fick lunch och fortsätta leka, Malin vart jag av med först efter 18! Trevlig dag helt enkelt!

Dottern har lekt i stort sett hela sena eftermiddagen och kvällen på gården med en del av barnen här, kul för henne men det finns ju en del störningsmoment där ut oxå!
Jag fick nog vid ett tillfälle och skrek till mig dottern och ett störigt barn...förklarade att man kanske inte ska sparkas?!...
Det var dessutom ett barn på besök här på gården idag...föräldrarna var oxå med...shit vilken koll de inte har!!! Deras son sprutade vatten, med vattenslang på hela gården, inklusive på tjejjernas leksaker och platsen där de lekte, så de inte kunde fortsätta där för att det var dyblött!
Dottern som dessutom hade sina skor på en annan plats vart lagom glad när hon upptäckte att de var dyblöta de också!...OK, vatten är inte hela världen...men hallå? Om 4 tjejjer säger till/skriker ,som små tjejjer gör, så kan man väl kanske som förälder säga till sin bortskämda snorunge att han ska sluta?!
Men jag kan ha fel?!...