Summering 30 December Söndag


Jag tänkte göra som jag gjorde denna dagen förra året...summera det gångna året för att få en liten överblick!

Januari: Mycket foton togs med nya kameran!, tråkigt nog försvan de i datakraschen månaden senare. Jag började studera på distans. Månaden avslutades med vattkoppor och förkylningar!

Februari: Mycket pluggande, datorn pajjade. Massa snö hade vi oxå!

Mars: Hela familjen sjuk i maginfluensa, som sonen sedan toppade med höstblåsor!

April: Fortsatt pluggande, mycket socialicerande, speciellt under påsklovet! Värmen kommer! 23 grader i skuggan i mitten på April! Underbart!!!

Maj: Dottern fyller år och värmen håller i sig, härligt! Vi firar hene nere hos svärföräldrarna, eftersom hennes kusin konfirmerades. Svärföräldrarna kom upp och firade sambon och dottern avslutade månaden med att få dryga 40 graders feber med tillhörade halsfluss!

Juni: Månaden inleds med tragik! En vän fölorar sin dotter.
Skolavslutning, värmen exploderar och försvinner lagom till midsommar, då det ösregnar, vi är hos min släkt i västergötland!

Juli: Jag är genomförkyld...läääänge!!! Vi åker ner till sambons föräldrar på "första" semestern, massor av upptåg och riktigt roligt hade vi!

Augusti: Vi spenderar vår "andra" semester i Frankrike, Paris. Jättetrevligt och kul! Dottern börjar första klass och sonen börjar sin inskolning på dagis!

September: Inskolningen på dagis fortsätter, det går otroligt trögt! Jag söker jobb och går på intervju.
Jag fyller år och äter på restaurang med vänner (och dricker drinkar för nästan 2000 kronor(jag och två till!)) Sonen fyller 2 år!

Oktober: Scrappträff, föräldramöte i skolan, på dagis och på fritids! Ytterligare ett möte ang jobb! Sonen e sjuk och jag firar Malin och Katri som fyllt år!

November: Nu är det klart, jag har nytt jobb! Börjar den 8 november! Jag delar kontor med Yvonne

December: Det jobbas på, barnen är sjuka omvartannat, sambon vabar i tre veckor!!! Vi firar jul hemma med mamma och spenderar nyåret hos svärföräldrarna!
Sent 29 December Lördag


Idag gick vi upp sent! detta beror ju på att vi lade oss sent igår, tror vi gick mot sängen vid 2 tiden! Sonen hade däckat vid ett ungefär! Vi hade lite fest igår med sambons bror med familj, de firar alltid nyår på annat håll så vi passade på att träffas och ha det lite trevligt redan igår!
Vi åkte ner till sambons mor och far i torsdags, en resa som peppar peppar gick riktigt smidigt! Tog väl sex timmar att köra men det var ok! Men jag var rätt mör efter vi kommit fram!
Igår jobbade jag hela dagen, underbart med ett jobb där man kan jobba hemifrån! Och på kvällen var det som sagt party! Mycket trevligt!!!

Julen avnjöts stilla, med mamma och min familj! Tomten lurade ingen och sonen sa hej då pappa när han gick...
Barnen blev glada för alla paket och alla var nöjda och glada! Juldagen tog vi det piano och på annandagen var jag hem till Katri och passade på att träffa Malin, man hinner ju inte ses så ofta nu mera!
Alla barnen lekte och vi stora fikade och snackade massa gojja. Trevligt!
Vi firade jul här hos svärpäronen igår och barnen fick fler paket och sonen har skaffat sig en ny idol...sambons bror, Johan, han lekte med Johan i timmar igår och Johan skulle göra allt! hjälpa till med allt! Kul att se! Mamma och pappa var totalratade!!! Sonen busade sig fullständigt supersvett! Och vägrade somna, men däckade som sagt vid ett tiden! Sen sov han kanon hela natten! Nu ska vi umgås lite!

Jag har lyckats med att inte ha något fotoredigeringsprogram, så foton får komma i efterhand! Tråkigt men så är det!


Trött! 22 December Lördag


Hela denna veckan har gått ut på shopping!, inte mig emot! på något sätt!
Bara efter lunch i måndags så hade jag spenderat nästan 2000 kronor. I denna fart har det fortsatt. Men nu är alla julklappar utom en köpta! Det känns bra!

Igår hade jag tagit ledigt! Alla julklappar skulle inhandlas och även vår del av julmaten skulle fixas. Egentligen skulle jag ha haft utvecklingssamtal på dagis också på morgonen, men de var kort om folk så vi tar det en annan gång!
Jag och sambon gav oss iväg till leksaksaffären, hade en present kvar till dottern som jag MÅSTE ha tag på där, och tre dagar tidigare så fans det massor av denna vara...INTE längre!!! Katastrof! Ja faktiskt! min dotter har inte önskat sig speciellt många saker denna jul, men två saker var jag tvungen att hitta, hon har önskat sig dem i över 6 månader! Den första är en elektronisk dagbok som jag vet har varit slutsåld där vi bor sedan september! Men Jag kollade på leksaksaffären där jag jobbar i tisdags, där var den slut! men de skulle få in 4!!!exemplar på onsdagen...Jag stod och stampade utanför när de öppnade på onsdagen...nä de hade inte kommit in än, skulle komma vid 12 tiden, jag var där på lunchen vid 13 och JA! de hade kommit in men var inte uppackade än eftersom halva personalstyrkan var på lunch...de skulle packa upp dem under dagen och de upplyste mig om att det var 10 stycken som varit in och frågat efter dem...*suck*
Jag insåg att det antagligen var kört för jag hade inte mer tid den dagen att gå till leksaksaffären. Men jag gav inte upp, stod och stampade när de öppnade på torsdagen...det fanns ett!!! exemplar kvar!!!
Underbart!, fast så här svårt har jag nog aldrig haft för en julklapp!

I all fall, den här andra saken hon önskat sig fick jag tag på i storcentrum ist där jag även där lyckades norpa sista exemplaret!:-) Otrolig tur!!!

Efter att alla inköp var klara åket vi och köpte käk och åkte hem och paketerade in alla julklappar, sen fick gubben hämta barnen och jag gjorde mig i ordnig för kvällen. Jag och Yvonne skulle på julbord med jobbet! Vart vi var?!...Jo i Trosa!!! Och JA!!! det är en bit bort! Vi åkte kommunalt till södertälje och chefen körde oss till restaurangen! Vi hade kanontrevligt! God mat och kul sällskap! Vi skrattade så vi grät vid flertalet tillfällen! Chefens mamma kom och hämtade Yvonne och mig och Daniel, som bor i södertälje, och körde oss hem. Vi var hemma vid kvart över tolv/halv ett och det tog ett tag för mig att somna.
Sonen vaknade vid 8 imorse, så idag är jag lite trött.


Tiden går... 15 December Lördag


Tiden går så fort! Dagarna bara springer iväg, särskillt denna veckan eftersom jag och Yvonne bara jobbade mån-ons, det var ju lucia på torsdagen och då var planen att vi jobbade hemma. Sambon var hemma med sonen mån-ons, lilla bubben hade hög feber och en hosta som inte var av denna värld! Han var feberfri på onsdagen men fortfarande trött snorig som attan och med en värstinghosta, så han var hemma hela veckan!
Som sagt så var det torsdags på morgonen luciatåg i skolan, sambon jobbade och mormor vågade vi inte ha ute hos oss eftersom sonen varit sjuk i en vecka...så det var bara jag och sonen som var där och tittade på klassen! Fast så fort barnen kom in i rummet och började sjunga så ville sonen bara till sin syster, han skrek och gnällde och ville minsan inte alls sitta snällt hos sin mor! Jag kände att jag inte ville förstöra för alla som satt där så jag beslutade mig för att gå ut! Det var glasdörr in till rummet där de var så jag såg och hörde rätt väl iaf!
Tanken att jobba efter luciatågen fick jag ge upp efter lunch, sonen släppte mig inte en sekund! Fick återuppta jobbet när mannen kom hem.
Fredagen vart allt bättre, sonen som sovit nästan 13 timmar i sträck var på ett mycket trevligare humör! Fick en hel del gjort på fm, men på em var det mest mailande som upptog min tid! Jag har två dagar i rad lyckats hitta rikspuckon som tagit min tid i anspråk, får väl lära mig att inte gå in i diskusioner som ändå inte leder någon vart! Ska jobba på det!

Yvonne kom förbi igår på fm och lämnade en present till mig som hon gjort själv, ett mobilfodral! Så att min lilla mobil inte ska fryyyyyyysa ;-) Titta så fint det var!Denna dagen har vi inte gjort så mycket, njutit av ledigheten, jag ska försöka jobba in lite mera tid så jag kan vara ledig den 27/12 så vi kan resa ner till sambons föräldrar då!

Som jag skrev i förra inlägget så är det inte många klappar som är inhandlade än, fast de har blivit lite fler nu iaf, förutom kläderna jag beställt som kommit, så beställde jag även 5 böcker till barnen som även de kommit! Så lite längre har jag kommit. Jag har även funderat ut lite vad jag ska ge sambon! Så nu är det nästan bara mamma kvar att hitta "rätt" present till...några förslag?!

Hmmm... 8 December Lördag


Tiden går! Folk gnäller över att jag inte uppar, men varken tid eller ork har funnits, det tilsammans med att det som vanligt inte finns något överdrivet intressant att skriva gör ju inte att man känner sig mer sugen!
Som sagt så har det inte hänt så mycket, barnen har varit sjuka i omgångar hela denna veckan har sambon haft VAB för att dottern haft feber och en otrevlig hosta! Sonen har varit på dagis alla dagar utom i fredags för då var inte hans hosta speciellt trevlig den heller! Dottern är nu feberfri sedan i torsdags och sonen ...peppar peppar, har inte någon feber han heller. Så om detta håller i sig så blir det kalas för våran del imorgon eftersom Yvonnes son fyller år i veckan! Det ser jag fram emot!
Jobbet går som smort! Inget att klaga på där...känns ju knappt som ett jobb! Vi ska på julbord den 21, det ska bli trevligt! Har för övrigt tagit ledigt den dagen för att shoppa julklappar! Fram till igår hade inte en enda julklapp blivit inhandlad! Men jag gjorde en beställning som jag bör ha här hemma i mitten på veckan, så då är iaf lite inköpt. Blir ju så här tajt med tiden när jag bara jobbade en halv månad före löning nu sist, så det får bli klappar på nästa lön!
Vi vet fortfarande inte hur det blir i nyår, julen spenderar vi ju med mamma men till nyår hade vi lite tankar att åka hem till sambon päron...men vi vet inte i nuläget, beror på om vi vill åka 50 mil dagen efter nyårsafton?! Jag är inte så pigg på det! Men vi får se!