Koppor! 28 Januari Måndag


Jag har sovit 30 minuter i natt!!!
Sonen är ju förkyld!!!!, lite senare på förmiddagen upptäcker jag en röd prick på honom, på benet...jepp d lär vara vattkoppor!, Dotterns bästis var här för dryga två veckor sedan (ett par dagar innan det bröt ut på henne) så nu e han dunderförkyld och har vattkoppor!
Min lilla bubbe!!!Feber 28 Januari Söndag


Visste det iofs redan igårkväll, men fick det bekräftat imorse...lillkillen har feber, nu på omrgonen 38,7. Fast han verkar må rätt bra ändå. Har gett alvedon får se om han piggar på sig till sitt normala jag.
Hade ju inte tid att uppdatera mer igår ang torsdagen! Men...när jag stod och fixade med den varma chokladen så fick jag ett sms av Linda som undrade om jag kunde ringa henne. Sagt och gjort, och så bestämmde vi att vi skulle ses i storcentrum och köpa mat, kräft och avocadosallad (som omväxling!)för att sen åka hem till mig occh äta, medans barnen lekte. Dottern och jag var nere vid rinken ungefär vid 9 och jag traskade mot centrum efter ca 45 minuter när sonen lessnat på att se sin syster vurpa på isen!
Gjorde några ärenden i affärerna och sedan dök hon upp som gubben i lådan...min mobil kunde inte ta emot samtal så det var ren tur att vi sågs! (ska köpa en ny mobil!!!så här kan d inte vara!)
Vi köpte mat och åkte sedan hem...vi fick visst med oss ett par semlor oxå?!...mycket underligt!
Det var längesedan vi träffades!!!kul som attan! barnen lekte och vi försökte äta, kolla kort, tog kort...osv...på kortet här brevid flinar sonen åt Linda, klicka på det så ser du fler!

Det var nog allt om torsdagen...på fredagen så var sambon pappaledig och jag hade betygssamtal med min lärare på distansstudierna...det var ju en två veckors kurs här först...jag fick MVG!!! Kul som fan!, så d skryter jag gärna med! Kommer säkert inte gå lika bra i kursen jag läser nu...vi får se.
Sen har jag shoppat lite, och ikväll ska jag på tjejmiddag! (tar med mig lillkillen eftersom han är lite "fuk"!) Ha det gott!Skallebank! 27 Januari Lördag


Jag hade tänkt uppdatera här redan i torsdags, men det kom så mycket ivägen...
Vi försov oss i torsdags och skolan hade idrottsdag!, barnen skulle åka skridskor nere på IP. Vi skyndade oss så mycket vi kunde, men jag hade ringt och sagt åt Yvonne att hon skulle säga till fröknarna att vi gick direkt till IP.
Efter att den varma chokladen var klar tog vi på oss och knatade ner till IP. Dotterns klasskompisar hade fortfarande inte kommit ut på isen, så vi var ju inte så sena!
Till saken hör att min dotter aldrig har åkt skridskor!
Det var vingligt men hon gav sig INTE! Hon ramlade gång på gång, men bara upp igen...vid ett tillfälle slog hon sig så hon började gråta, kom till mig och jag sa att hon kunde ju sätta sig att vila en liten stund. Men NEJ! hon ville ut igen! Jag vart så stolt! jag hade gett upp långt före henne! Vilken vilja! Kul att se en ny sida av sitt barn!
Jag tog en del kort på barnen när de åkte, klicka på bilden till vänster så får du se fler!
Nu ska jag åka och shoppa färgpatroner till min skrivare, så jag uppar senare om hur resten av torsdagen förflöt!Simskola 24 Januari Onsdag


Kände redan igår att dottern kanske är p åväg att bli sjuk, hon har varit lite snuvig/täppt och hostat litegrand de senaste dagarna. Jag vaknade tio över sex i morse och kände att Nä! vi e hemma idag! Så orkar hon med simskolan ikväll oxå
Så det var bara att somna om och vakna av att dottern kommer in till mig och sonen vid typ halv 10. Vi har tagit det lugnt idag och pulat lite med det mesta...
Sen var det dags för simskola, jag hade lovat sedan en vecka att köpa simglasögon, så det gjorde jag så fort vi kom dit. Dottern slängde sig i vattnet ...och jag såg att hon kan ju ta riktiga simtag!!! OJ! VAD STOLT JAG VART!!!
Det är ju inte så att hon kan simma, men hon har kommit otroligt långt på bara 2!!! lektioner! Riktigt imponerad är jag!
Det var allt för idag!1 ÅRS KALAS!!! 21 Januari Söndag


Idag var det Sonens "flickväns" 1 års kalas! På förmiddagen har vi tagit det lugnt, och bara varit! Sambon åkte iväg vid ett tiden för att spela sin första innebandy match i korpen!, tydligen kul men jobbigt (de förlorade...rätt stort!)
Jag gjorde mig och barnen i ordning för att knalla till Mämmä som hade kalas. Vi bjöds på god tårta och kakor! Trevligt var det! Och jag fick en puss av födelsedags tjejen! (utan att jag bad om det! )
här har vi kort på födelsedagsbarnet i egen hög person...sötisen! och jag slänger även in ett kort på sonen som hadde slips dagen till ära!TUTTAR!!! 20 Januari Lördag


Måste uppa igen!, jag är ju färdig med min vikt, men har inte måttat mig så det är vad jag gjort nu! Resultatet!
Jag kan ta de totala siffrorna här!:
Mage 17cm
Lår 7 cm
överarm 5cm
rumpan 14 cm
vaden 2,5 cm
hals 3 cm
bysten 8 cm
knä 4 cm
totalt 60,5 cm!!! på hela kroppen efter att ha gått ner drygt 16 kilo!

Känns som att denna gamla bild behövs i dagens bloggvärld!!!

Prov 19 Januari Fredag


Idag var det stora teoriprovets dag! Ja en sak e ju klar, jag måste plugga mer FÖRE nästa prov...satt i 5 1/2 timmar och skrev uppsats frågor. Inte en susning om hur d gick! äntligen över iaf!

Annars har inte mycket mer skett idag! Utöver provet har jag bara lämna ti skolan, ätit lunch och handlat efter hämtning. I övrigt inget alls!, Jo nu på kvälen har jag diskat stordisken hubert och plockat grejjer över allt och hängt in och upp tvätt...menmen...hoppas morgondagen blir lite mindre stress och ångest!Plugga 16 Januari Tisdag


Vaknade av att mobilen ringde, det var Yvonne som ringde för att höra om jag kunde kolla en sak. Min första fråga var väl... "vad är klockan?!" -"nio", sa Yvonne...jepp vi hade försovit oss big time!
Dottern fick skippa skolan idag, om vi hade gått dit hade hon kommit ungefär 2 timmar försent! så...vi var hemma idag, jag förstår att jag har reagerat på väckarklockan, eftersom den låg i sängen, men jag har inte vaknat av den!
Jag har suttit i telefon en hel del idag...med massa människor! Jag fick ett rek´at brev på posten idag...gick och hämtade det...det var från min chef! Hon ville att jag skulle skicka in en ledighetsansökan och om jag inte gjorde det innan ett visst datum så tog de detta som min uppsägning!
Till saken hör att jag för två veckor sedan skickade detta! Men efter mycket om och men så fick jag tag på min chef...berättade som det var och sa att jag får skicka en ny...igen...hon lät inte glad...men vad f-n ska jag göra?! Kunde hon inte ringa och fråga varför jag inte skickat det?! Måste man skicka ett så otrevligt formulerat brev?!
Jaja...
Nu måste jag plugga riktigt mycket...har prov imorgon, sedan är denna kursen slut!
Slänger in några fler kort på sonen, som togs igår.


Plugga 16 Januari Tisdag


Ja jag borde ha pluggat idag, mer än jag gjort! Men vad gör man?...Sonen har inte riktigt varit med på de noterna under dagen! Och jag har inte varit med på noterna på kvällen...ruggigt seg!
Fick ett mail från min lärare idag, där det stod att dedlinen på det praktiska provet var på fredag och han kunde slänga det jag skickat om jag ville skicka ett nytt!
Jag mailade tillbaka att jag var nöjd med det jag gjort och att han kunde behålla det!
Tog lite kort på sonen idag...har inte haft ork ens att kolla om ngt vart bättre än det andra...men ne bild läger jag ut här...påmin sötnos!

Att vara! 15 Januari Måndag


Idag var en sådan där dag då man bara är!
Efter lämning i skolan så gjorde jag och sonen ingenting!
Vi tittade lite på tv, åt, slösurfade lite, pratade i telefon...detta ända fram til hämtning. JO! jag ringde de som har hand om dagis placeringen här! Följande kom vi fram till...de som har hand om det var inte där...han jag pratade med sa att det säkert ordnar sig..de jobbar på det för fullt, men det kan dröja ända till slutet av månaden man sökt innan man får plats...(jag sökte till Januari)...så allt e ju bra...eller hur?!?!?!
Bara ett problem...

Jag vill inte ha någon dagisplats nu!!!

Jag väntar gladeligen minst 3 månader till, nu har jag ju sett att det funkar att plugga och samtidigt ha honom hemma!...Så VAD ska jag göra?
Ska jag ringa och byta månad?, chansen minskar väl iofs att få plats på d dagiset då...känns viktigt att få just det dagiset...eftersom de tar in andra barn istället för mitt...åååååååååå, varför kan d inte vara kanonlätt och funka att plugga fram till augusti?!?!? Då hade det inte varit ett problem!

Appropå mitt skolarbete! Jag har gjort färdigt och mailat in kursens praktiska prov...trots att det inte e inlämning förens på fredag...då kan jag plugga teori istället! Så jo! det går rätt bra.Slut i huvudet! 13 Januari Lördag


Ja här har man inte varit på ett tag! Har inte surfat något i princip sedan jag uppade sist! Så har man gått den första veckan i skolan på distans! Det har funkat relativt bra måste jag nog säga! Det är lite svårt att plugga med en ett åring hemma, men det har inte varit så mycket att göra heller för den delen. Inte förens det praktiska provet lades ut igår...då fick jag å göra...nu har jag gett upp för stunden, får inte till det helt enkelt! Små jädra detaljer som jag bara inte KAN få till!!!
Annars så har jag allt lärt mig lite, småsaker som kan vara användbara framöver. Jag gillar ju att pula i Photoshop ändå, så det är kanon kul och taggande att lära sig det mer ingående!
Annars är det väl inte mycket som har hänt?!
Jo dottern har brjat simskola, kanonkul tycker jag! Tror allt jag ska stanna och bada själv nästa gång! Bra motion om inte annat, och det är ju underbart att basta!
Idag är det ju dags att städa bort julen...och det ska jag ta mig för nu! Sen är det väl ingen som missat att min favvo sida är tillbaka på nätet!Mycket! 9 Januari Tisdag


Dagen började med att jag åt frukost för första gången på ruggigt länge!, i vanliga fall blir det bara kaffe!
Sedan hade jag gott om tid att väcka dottern och få henne iordning för första skoldagen efter jullovet! Sonen fick jag upp en liten stund innan vi skulle gå.
Vi mötte Yvonne och lånade hennes vagn, eftersom vi skulle på promenad! Det var ett tag sedan vi var på promenad! Det känndes allt för väl! Oj vad man lägger av sig!
efter 1 1/2 timmes promenad så tog vi en kaffe och körde lite singstar! Sedan var det dags för Yvonne att gå hem och jobba och för mig att plugga så gott det går!
Klockan vart "skolhämtningstid" alldeles för fort! Resten av kvällen har spenderats på fotosidan. Nu är det dags för att mysa till en film, och bara ta det lugnt!Allt 8 Januari Måndag


Har lekt med barnen, städat, pluggat, surfat, gjort ny lo...nu e jag trött och imorgon är det tidigt upp till skolan med dottern, så nu e d till att lägga ner datoraktiviteterna!Klick, klick, klick... 7 Januari Söndag


Så roligt som jag har haft idag, var det länge sedan jag hade!
Jag fick frågan av Yvonne, som ville ha hjälp med ett projekt. Det innebar att jag skulle fota henne så att hon kunde få kort på det hon skulle gestalta!
Vi hade inte mycket tid på oss, men jag är rätt nöjd med resultatet...hoppas att Du är det också, Yvonne!
Otroligt kul var det i alla fall, man känner att man utvecklas lite för varje klick...sakta men säkert...

Här kan ni se några av korten jag tog...vart en del, ca 200 han vi med.

Annars har det varit en lugn dag, dottern har varit hos en kompis och lekt, så henne har man inte sett röken av...snart e jullovet slut! (de har studiedag imorgon och börjar igen på tisdag!)
JAG däremot...börjar skolan imorgon...kul men overkligt! Har ju "bara" varit mamma nu i 1 1/2år så nu måste jag prestera något oxå och det känns konstigt!
ja jag slänger väl hit en bild oxå...trist med bara text

Foton... 6 Januari Lördag


Idag har jag allt varit lite duktig, var ut med barnen på förmiddagen, sedan har jag städat och mor min var här och käkade middag! Kvällen har ägnats åt att mysa med familjen!

Under tiden barnen lekte idag så plåtade jag en del! Tog en massa kort men endast ett fåtal vart något att ha! Men ju mer man övar ju bättre blir man antar jag! Nu är klockan rysligt mycket, hinner faktiskt inte uppa mer än så!Klar! 4 Januari Torsdag


Jag har ju helt glömt bort att tala om för alla som vill veta, att jag faktiskt är färdig med min viktnedgång!
Vägde mig nu under julen och vågen stod på 58,6kg, detta utan kläder! Så jag betraktar mig som färdig. Sedan om jag står och penlar mellan 58 och 60 så gör det mig inget alls, det är ju så det brukar vara! (iallafall de senaste 6-7 åren!)
GRATTIS! till mig då!

Idag har jag och mina barn först bara slappat, sedan städat lite och sedan kom Yvonne och hennes kidds över så att vi "vuxna" kunde få spela singstar! ASKUUUL!!! fan vad vi knäcker!!! Bilder nedan från idag!Första inlägget 3 Januari Onsdag


Nytt år var det ja! Vi har kommit hem från svärisarna igår, men jag har inte orkat uppa, så det får bli nu istället.
Nyårsafton var en lugn tillställning som avslutades med fyrverkerier och en liten skål med jordgubbssmakande bubbeldricka, verkade giftigt , men det gick ner iaf!
Jag införskaffade en liten leksak när vi var där nere...en ny liten leksak...något som jag önskat mig ett bra tag...något som jag kommer använda enormt mycket om jag känner mig rätt (och det gör jag ju!)...en leksak jag inte kunde motstå, när den var så "billig"...jag har äntligen köpt en digital systemkamera!
Det är iofs inte senaste modellen eller så, men den fyller de funktioner jag behöver, dessutom kan man ju byta upp sig senare när man blivit en bättre fotograf...just nu är denna kameran mer än jag kan hantera...eller ja jag kan hantera den men jag tänkte att jag skulle lära mig att använda den maximalt innan jag går vidare till mer påkostade kameror!

Gårdagen spenderades alltså till största delen i bilen och idag har vi tagit det lugnt och njutit av att vara hemma hela familjen tillsammans sista dagen innan sambon ska jobba igen!
Jag har kommit in på en komvuxutbildning jag sökt, är ju rätt less på att jobba som uska just nu...så den distansutbildningen börjar den 8 januari! Kul ska det bli! TUR är det också! sonen har ju inte fått någon dagisplats än! Så det blir till att plugga med honom hemma, vilket iofs kanske funkar, och det känns faktiskt jättebra att han slipper börja dagis redan nu! Så det har löst sig otroligt bra!

Mina nyårslöften vart dessa:

* Jag ska göra mitt yttersta för att jag och sambon inte ska tjafsa om alla småsaker!
* Jag SKA bli bättre på att hushålla med pengar!
* Jag ska arbeta hårt på att bli en bättre fotograf! (Måste bli ofantligt mycket bättre till augusti, så jag fått förtroendet att fotografera min bästa väns bröllop!)

Det är tre små saker som jag ta mig f*n ska kunna lyckas med tycker jag! Sen finns det massor mer man kan jobba med men det kan man göra utan krav från löften...
Hoppas ni hade trevligt under yårshelgen! Nu ska jag lämna datorn så att det inte blir småtjafs med sambon!