Viktigt!? 31 Juli Måndag

Ja det var ju vägning idag! Jag som förberett mig på mitt första +, sedan starten, fick ändå ett minus! ett litet minus, men ändå ett minus!
Så nu ska vi (Yvonne och jag) ta i med hårdhandskarna vad det gäller träningen, vi insåg idag att det antagligen inte räcker med 10.000 steg/dag längre utan vi satsar på 12-15.000 istället!(får väl ta och lägga upp ett redovisningsschema här på sidan...(tar itu med det senare!))

Appropå viktigt, är det viktigt att hävda sig inför sina s.k vänner?! Måste man hitta på osanningar om det inte finns något "nytt och häftigt" att berätta just den dagen?! Måste man desutom överdriva allt hela tiden?! oavsett positivt eller negativt?! bara för att få en "bättre" reaktion?! Fattar man inte att folk tillslut börjar tvivla på att det man säger är sant?! Tror man inte att folk ser igenom allt detta?! För folk SER igenom detta, och hajjar att det bara är ett resultat av osäkerhet och annat personligt tjafs! E så less på dessa personer, dom beter sig som fjortisar! Fan jag höll på så där på mellanstadiet!!! Skapa intriger, snacka skit, ha allmännt svårt att umgås i grupp...ja herregud! Ingen sjävinsikt och själdistans för 5 öre! Jag skrattar nästan alltid åt dem, men ibland blir man för lack! Det berömmda måttet som blir rågat!

Foton 29 Juli Lördag

Denna dagen vaknade vi av att det slog som attan mot sovrumsfönstret! det var inte ngn galen fågel som försökte hacka sig in och inte hagel, stora som golfbollar...det bara regnade!
Vad vi gjort annars idag kan du kolla på min efit sida.

Spegelbord 28 Juli Fredag

Ja eftersom jag inte har så mycket att uppa så får jag väl visa hur mitt projekt ser ut nu efter ommålninig
Nu är den ju inte helt färdig, ska måla lite annat på oxå, men det blir inte förens på tisdag då min försenade föräldrapenning kommer!

Trevligt! 27 Juli Torsdag

Dagen startade ovanligt tidigt! Vaknade av mig själv vid åtta, och gick upp medans barnen fortfarande sov, och när de behagat vakna efter en halvtimme så satte jag igång att grädda pankakor och plättar!...Anledningen var att jag skulle få besök idag av mina tre typ bästa vänner! med respektive barn! ASSKOJ! Lindaskulle införskaffa lunchen till oss vuxna på salladsbaren i cntrumet brevid, medans jag fick ansvaret för barnens lunch...pankakor och plättar!
Vi intog maten med lite inslag av skilja barn från varandra (de stora barnen vill säga) och med en del försök att få min son att somna! När han somnat var det njutning på hög nivå!
Här är lite kort från idag, här e två på min gudson...
Han e att sånt charmtroll!
Sen har vi en schnygg bild på mig och Linda, fast min son ser ju måttligt road ut! Men vi är ju så! fina i våra sjalar!

Sen måste vi ju ha en bild på sonen när han väl somnat!

Och som avslutning, en bild på Yvonne som skafå även sin dotter att somna!


Hetta! 26 Juli Onsdag

Åååååå vad varmt det är! Man orkar ju inget! Vi har bara varit i parken idag och lekt lite med dotterns vänner men annars nada! Sonen ska resa sig upp hela tiden och överallt mot allt! Ibland mot ingenting!
Här är ett par kort på när han reser sig på balkongen mot ingenting!I bakrunden ses min sambo som sandpapprar bordet som ska målas om!

Slut 25 Juli Tisdag

Jepp, vi var helt slut alla här hemma idag! Så vi har gjort ingenting! Projekt "måla om sminkbordet" har påbörjats, men vi har bara slipat ner och grundat än så länge.Han e så söt när han gör så här!, det har förövrigt blivit hans nya "grej".

Vägning, lek och bad. 24 Juli Måndag

Så! äntligen var det dags för vägningen som jag sett fram emot i över en vecka! Till min faktiska förvåning...visade vågen "bara" -1,5kg! Jag vet att det räknas som en helt normal nedgång, men d klart att man hoppas på mer än -0,5/vecka! Fast å andra sidan har jag ju inte skött mig exemplariskt på nått sätt! Så jag får ju vara nöjd!

Efter vägningen så fick de stora barnen som var med leka av sig lite före det att glassen skulle ätas! Sedan vart d mera lek. Det var så varmt att vi höll på att smälta bort, så vi bestämmde oss för att åka hem och bada istället för att stanna i stan

En liten docka! SÅÅÅÅ SÖT!!! Lilltjejen skulle äta uppp sonen fast då vart han lite lessen i ögat å ville inte mer! sööötisar!Barnen som inte är min hör hemma i filofaxen.

Blaha! (och färg) 23 Juli Söndag

Det lär inte bli någon skärpning vad det gäller innehållet i min blogg idag inte! Jag har inte något speciellt intressant att skriva om! Vi vaknade 20 i 11!!! idag! OTROLIGT! Vi har inte gjort många knop alls, mer än att vi var iväg och införskaffade sandpapper och grundfärg och färg till ett sminkbord som jag ska måla om. Det var min mammas och jag hade det när jag var yngre och nu ska det tillfalla min dotter, hoppas det blir fint! Kommer naturligtvis visa före/under/efter bilder på det när jag väl drar igång projektet!

Jag har idag äntligen lyckats fota sonens tänder som ÄNTLIGEN tittat fram!:


visst e de fina!!!

Städat 22 Juli Lördag

Ja, precis som rubriken lyder så är det städning som dominerat min dag, välbehövligt definitivt men ruggigt jobbigt när det är så otroligt kvavt och varmt ute!
Tjatade ut min mamma hit till oss på middag och trevligt sällskap!därav tokstädandet!
Om vad för kul som hände mig igår på min prommenix kan ni läsa i filofaxen!
Annars väntar jag bara med spänning på vägningen som sker på måndag...ska faktiskt bli riktigt kul! kan ha gått precis hursom...men ska ändå bli otroligt intressant att se resultatet iaf!
Annars har jag inget att skriva som är av allmänt intresse, d e väl kanske inget men iaf! Nä får bli bättre på detta med att hitta intressanta saker att skriva om! SKÄRPNING! med andra ord!

Shopping! 20 Juli Torsdag

Idag kom barnbidraget! Sonen var i desperat behov av ett par nya bodysar, så sagt och gjort efter frullen intagits så knallade jag iväg till "stor centrum" och införskaffade tre nya bodysar till honom...sen kunde jag inte låta bli att kolla in vad de hade för byxor på rean. Ett par som passade mig och kostade 199kr!(kan d bli bättre?!)
Så det vart ett par jeans till mig oxå!


Jag behövde även införskaffa en ny deoderant... detta är vad jag köpte...en deosten


Lite spejsigt, men jag har hört att det funkar, så d e bara å köra på och så får vi se!

Smakråd och smaklök 19 Juli Onsdag

Vaknade i bra tid, ruggigt trött! Var iväg och var smakråd åt en kompis som köpte barnvagn, d vart en jättefin emmaljunga, rosa/svart!
Om jag hade fått ytterligare en dotter hade den vagnen varit mitt förstahandsval! Inte svårt att vara smakråd när man tycker precis likadant!

Efter detta så smakade jag på en korv som vi hade hemma sedn min mor var här...jag vet! korv och viktväktare=dålig kombination! Först var smaken : Å vad gott, men redan ett par sekunder senare var den : vem startade en brasa i munnen på mig?!herregud! Den var inte liiite stark! Tog en kopp kaffe efter det och kände ingen smak typ! Inte en smaklök kvar alltså!
Promenad som sig bör även denna kväll, jobbigt eller ja...skönt egentligen men hungrig var jag så motivationen var inte på topp direkt! Men här blir man ju sparkad i rumpen bara man tänker på att inte ta promenaden...så...Jag vet hur glad jag kommer vara när det ger avkastning förhoppningsvis på måndag...

Omformatering 18 Juli Tisdag

NÄ! Idag vart d inte mycket gjort inte! Vi som kallas vuxna här hemma har försökt hela dagen att få datorn att inte vara otrevligt bångstyrig! Så vi har formaterat om den, sen började problemen med att få allt att fungera igen! Tydligen inte det lättaste i världen, men till slut! gick det! Nu har vi både ljud i skärmen och en skärm som jobbar i vår takt och inte i slowmotion!
Även idag vart det motion iaf, efter en rejäl kick därbak av min alleles för motiverade vän
Sedan vart det en alldeles för sen middag och en alldeles för sen nattning av barn som var rabiata och efter det stöp mamman i säng!

Back in town! 17 Juli Måndag

Ja så var man åter i stan! Modern var ju här när vi kom hem och hade maten klar, gud så skönt! Idag var jag uppe tidigt och var med modern till centrum och handlade och sen har jag och dottern varit och lekt med lite kompisar, varav en som varit bortrest i en månad! Här ser ni vad min snälla kompis hade med sig till mig!

för er som inte ser vad det är så är det typ en klänning! Sedan har det mest tagits lugnt. Blir väl att man gör lite mer imorgon antar jag! Dessutom måste jag ju visa detta nyckelband som jag köpt på en av mina favvosidor, sjalbarn
nu kan jag äntligen med lätthet hitta mina nycklar i väskan!


Idag var det ju nystart på viktkampen och jag tror att jag skött mig pointsmässigt och på kvällen tog jag en promenix så jag kom upp i över 10.000 steg oxå, känns bra! Jag har tur som har en vän som även hon viktväktar och knallar 10.000 så vi sparkar varandra i rumpen och det behövs ibland! Så nästa måndag blir det mycket spännande, ser faktiskt fram emot den vägningen!

Trött och sliten 15 Juli Lördag


Har sovit så otroligt illa i ett antal nätter! Igår var vi hos sambons bror och grillade så därav ingen uppdatering, vi var väl hemma vid midnatt tror jag. Idag har vi varit och besökt gamlafarfar på sjukhuset, i sjukhuskyrkan tände jag ett ljus för i första hand min far, det kändes fint. I morgon bär det av hemmåt, både skönt och tråkigt. Jag ska uppdatera ordentligt då!

Jo just det jag vart ju utmanad!!! Here goes!:

5 saker jag har i min frys: Ja om jag det visste, är ju inte hemma nu ju! Men om jag inte missminner mig så finns... köttbullar, spättafileer, hallonsplittar, broccoli och is!
5 saker jag har i min garderob : Väskor, tröjor, trosor, strumpor, byxor bl.a
5 saker jag har i min bil Sverigekarta, block, lakrisalrulle, bilbarnstol, babyskydd.
5 saker jag har i min handväska : Blöjor Plånbok Tvättlappar Adrenalinspruta Vattenflaska
5 pers att skicka vidare till: Nä! jag känner ingen jag kan utmana som inte redan blitt d!
Dessutom har jag glömt bort att visa dotterns tand som hon tappade för några dagar sedan!Dessutom fyller jag ut med lite andra bilder tagna igår


Längtan och saknad 13 Juli Torsdag


Bäst man uppdaterar redan nu på förmiddagen!, ikväll blir det storgrillning med storsläkta! Vi ska åka en skärgårdsbåt idag och eventuellt bada.
Jag längtar hem lite grand faktiskt, mest för att jag saknar min mor, beror nog mest på att pappa inte finns där lägre! och så saknar jag min dator! vill ju så mycket med denna sidan men det funkar ju inte att fixa det när jag är här. Det är helt underbart att barnen kan vara ute och busa med sina kusiner och så ,men ibland vill man bara hem en liten stund!
Saknar min pappa mer och mer för varje dag oxå, det börjar väl sjunka in mer och mer, det är så mycket man skulle viljat fråga om och så mycket man skulle viljat prata om, och berätta, som man nu aldrig kan ...


Utflykt! 12 Juli Onsdag


Idag bar det av till ölands djurpark, första gången barnen var på öland och faktiskt första gången för mig oxå. Där man fick gå in och klappa djuren var det roligast, och vattenlandet och karusellerna så klart


en get skulle äta upp dottern!

denna björnungen såg så härlig ut!E så slut nu att nu blir det bingen!!!

Besöka gamla & besök av gammal! 11 Juli Tisdag


Denna dag kantades av gamla! Först var vi och hälsade på gamla farfar och senare på dagen kom gamla mormor och hälsade på. Vädret har varit lite mildare mot oss nu idag! Det har inte varit mer än 26-27 grader men det har varit hemskt skönt! Badat har vi hunnit med oxå! Dottern börjar nästan kunna sima nu, vi har försökt lära henne själva nu i sommar men i höst ska hon minsan få gå i simmskola! Annars inget nytt! Men imorgon bär det iväg till ölands djurpark!
Vikten brydde jag mig inte om idag! Viktväktarna får vara utan mig denna veckan, har vägt mig här hemma idag och enligt den vågen så är läget oförändrat sedan en vecka tillbaka! Destomer spännande nästa vecka!

Getter och gungor 10 Juli Måndag


Vi var sega idag oxå! Ska det aldrig ta slut? Vi åkte in till en park där de har djur och sådant och så skulle vi fika där. Tjejerna tyckte att det var roligast att gunga!Sonen tyckte bäst om kajorna som var överallt! men han fick även klappa en get och det var spännande!Det var faktiskt inte jag som höll mest i kameran idag, otroligt nog så fastnade jag på bild vid flera tillfällen, med sjal och allt!!!


Dessutom var idag första dagen på flera dagar som jag kom upp i över 10.000 steg! HURRA!!!
Marknad 9 Juli Söndag


I dag var det svårt att vakna tydligen! Jag och sonen sov till halv elva!!! Har typ aldrig hänt förr! Men det är så varmt på nätterna att man sover så uselt! att man kan sova sig igenom en hel dag om d vill sig illa. Så förmiddagen tog vi det lugnt och sedan bar det iväg på marknad, med tillhörade tivoli atteraljer osv... Barnen njöt i fulla drag, sonen fick åka ett litet parisehjul med sin mor och det gillades! Men vamt och svettigt var det och vristlänken skavde in i fotknölen *suck*. Men när jag fått mig en supersur jordgubbsrem kändes allt bättre, konstigt nog .Vi gör tappra försök med att få sonen att äta mat och det ser ut så här!:


Lugnt! 8 Juli Lördag


Idag var det vila som gällde! Ont som attan i foten så hela gänget fick åka iväg utan mig och sonen. suttit en del vid datorn, när sonen tillåtit, annars inte mycket nytt.

Getingar och Teater 7 Juli Fredag


32 grader i skuggan och orken är som bortblåst! Ingen orkar något, sonen orkar inte enns med sig själv. Först vid ett tiden orkade vi oss ut att bada, och i vattnet var väl det enda stället man orkade vara på!
När vi kom hem upptäckte vi ett getingbo som satt precis utanför förnstret där vi sover!!! Farmor är inte den som e den...hon tog fram ett kvastskaft och drämmde till! Sen hade vi inget getingbo där längre! Men ett antal arga getingar som letade efter sina ungar! *blä* tydligen är getingar larver innan de börjar flyga omkring och skrämma slag på oss vanliga dödliga!På kvällen var vi iväg på teater, utomhusteater! Vi var väl en 50 personer i alla åldrar som skulle titta på en teater som visade tre sagor av bröderna Grimm. Väldigt trevligt! Dottern njöt i fulla drag! Hon ÄLSKAR! teater och sagor! Alltid kul att göra något som man inte brukar göra så ofta! Efteråt bar det iväg hem och vi åt tacos, och därmed sprack pointsen även denna dag!
VARMT! 6 Juli Torsdag


Jag vet att jag sagt det förr, men nu har vi 31 grader i SKUGGAN! Så det är varmt! Idag har vi tagit det lungt på förmiddagen, fast sedan fick jag spelet...har ju inte rört på mig nästan någonting sedan vi kom hit (har legat på under 5000 steg/dag!) så nu var det dags att göra något åt det! Jag drog med mig sambon ut och traskade i en timme, sedan var vi som kokta kräftor


Efter en välbehövlig dusch så bar det av till Kristianopel, där vi knallade på en mur och sedan badade! Jag har typ stukat foten och hade svårt att bära sonen så pappan fick äran att avlasta för en gångs skull.


Sedan studsade ungarna i en hoppborg! (hur man nu orkar det i denna värme?!)


Seeegt! 5 Juli Onsdag


Ja vad har vi hittat på idag?, e så seg i huvudet att jag knappt vet vad jag heter! Vi tog en dag ifrån sol och bad, och åkte till stan?!?! Det kanske låter konstigt men det var ganska skönt att slippa vara på stranden. Käkade på McD! tog naturligtvis en sallad! Men jag räknar inte points under semestern FAKTISKT! Sedan vi varit i staun (som de säger här) så vart det iväg till badplatsen i alla fall! Dottern har lärt sig hålla andan under vattnet och skulle gång på gång visa sin mor hur duktig hon är!
Svettigt!?! 4 Juli Tisdag


Ja så var det upp till bevis idag då, dels eftersom jag bara räknat points tis-torsdag förra veckan, sedan var det begravningen och semestern som kom ivägen för det. Jag hade kollat upp var och vilken tid och dag som det var vv här nere, så klockan kvart i tolv stod jag och stampade vid dörren...dommens tid var nära, svettigt! (i dubbel bemärkelse) ...vågen visade...
-1,5kg!!! FY FADERALLAN VAD JAG E BRA! Sedan har vi varit på Barnens gård och badat och lekt mest hela dagen. Underbart och svettigt, om man inte låg i vattnet!

Varmt?... JAAAA!!! 3 Juli Måndag


Idag tog jag och sonen sovmorgon! Det blir nog för sista gången denna semestern, barnens kusiner dyker upp idag och de är morgon pigga små barn det! Till skillnad från mina barn som gärna är uppe sent och sover som stockar fram till halv tio i alla fall på mornarna! Sedan var det bara stranden som gällde! Samma som igår. Underbart vackert, men oj så varmt! Efter ett par timmar fick vi ge oss, sonen kunde inte med värmen och kunde inte somna så det var bara att packa ihop och fara hem igen, men det var kanske lika bra det eftersom min käre sambo ser ut som en kokt kräfta! I morgon är det vägning igen, ska bli spännande!

Underbart! 2 Juli Söndag


Ja vi hade i alla fall tur med vädret, nä men på allvar! KANON VÄDER!!! Vi var tvugna att köpa ny bikini till dottern eftersom vi glömt den hon har hemma. Sen var det bara att åka och bada! sonen satt i skuggan men även det vart för varmt efter en stund, så han fick oxå bada, trots att han tidigare inte tyckt om att bada i sjö eller hav! Nu gick det bättre. Han njöt i fulla drag, tills mamma tyckte att han inte skulle vara så mycket mer i solen.Semester 1 Juli Lördag


Nu åker vi iväg på semester! Uppar senare!