Födelsedag 30 September Lördag


Jag tror att alla föräldrar, när deras barn har sin allra första födelsedag, känner lite sorg blandat med glädje och stolthet. Sorgsen över att året gått så otroligt fort och att man inte har kvar den lilla lilla söta gulliga puttefnuttiga bebisen. Bebisen har blivit ett barn som inte längre behöver dig på samma sätt längre! Samtidigt glädjen över att man har fått vara med detta första spännande, utvecklande året. Stolt över sitt underbara barn!
Idag var det dags för sonens första födelsedagskalas! Gästerna skulle komma vid två tiden, och före det skulle det städas och handlas. Dagen till ära vaknade sonen vid 8! Så vi kom upp i bra tid iaf! Kalaset höll tidsschemat och gick av stapeln klockan två! Kanontrevligt och massor av fina pressenter TACKAR!!!
Det åts tårta och bullar och kakor i massor, barnen hade koja både i dotterns rum och under köksbordet! Jag kan nästan inte förstå att jag har haft ett helt år med min lille kille! Känns som om det var igår, eller ja kanske inte just igår, som jag låg på BB och tittade på honom och funderade över om det namnet som vi valt under tiden i magen passade den lille parveln som låg i min famn?! (Det gjorde det inte så vi tog ett namn som inte ens funnits med på alla de listor vi gjort, men det var ändå klockrent! när vi väl kände på det lite närmre!) Det har ju uppenbarligen ändå gått ett år och det är mycket ångest som hälsar på! Jag vill inte att min son ska börja dagis/förskola än på ett bra tag, men vi har ingen ekonomi för att han ska vara hemma längre än till Januari (nä d handlar INTE om prioriteringar!) Jag VILL umgås MER med min son, vill ha ytterligare en vår och en sommar med honom, utan krav och jobb och annat skit! Vill lära känna honom ännu mera! Jag vill inte att andra människor ska lära min son saker som JAG skulle kunna lära honom lika gärna...blablabla...ja ni förstår...ÅNGEST! Nu ska jag lägga en liten trött ettåring! Godnatt på er!
Ja just det, ni kan klicka på bilden så får ni se kort från idag!Shopping 29 September Fredag


Idag har jag och Yvonne varit inne i stan och shoppat upp mitt pressentkort som jag fick av mina svärföräldrar när jag fyllde år. Det vart en liten skörd bestående av ett par jeans, två tröjor, en luvtröja/jacka och fem par strumpor! Kameran strejkar för tillfället men jag visar när den funkar igen...imorgon blir det kalas igen...sonen fyller 1 år!

Måste ju testa att ha denna grejjen här i bloggen så...skriv!!!Hemma igen! 28 September Torsdag


Så var det en ny dag! inte riktigt samma väder som igår, men eftersom jag bara suttit inne idag och inte gjort mycket alls så var det nog lika bra, så slipper jag ju ha ågren över att sonen inte får komma ut!
Idag fick äntligen min kompis och hennes dotter komma hem från neonatalavdelningen!!!
Så otroligt skönt!!! Naturligtvis är inte jag den som väntar med att fråga när jag får komma...jag frågade på en gång om d var okay att jag kom idag (hade nog inte varit så snabb med det om det inte var för det vi gått igenom för ett år sedan då vi var gravida tilsammans (ja vi var i total symbios!) och hon förlorade sin son i vecka 36!). Det är så underbart! att hon nu är hemma med sin dotter! I alla fall var jag där nu på kvällen för att se underverket! Hon e liten som en docka och söt som socker! Men nu måste jag slagga, ska ju shoppa loss imorgon!

Hinna ikapp! 27 September Onsdag


När det gått några dagar så måste man ju uppa ordentligt! men jag orkade verkligen inte igår! Jag är nöjd med att jag fick upp efit igår!
Men jag fyllde ju som sagt år i förra veckan och mina svärföräldrar grattade mig i helgen och jag ska shoppa loss för deras pressent på fredag!...men i måndags så kom Yvonne och Malin (som hade permission från neonatal avdelningen och hade brådis för att kunna åka tillbaka så fort hennes man vaknat!) över direkt efter lämning i skolan, för att fira lilla mig!
Klicka på paketet här brevid så kan du se kort från fikat!
Idag har jag och Yvonne varit ute i vårat närområde och fotograferat! Jättetrevligt! Hoppas vi kan göra det lite då och då!

Uppdatering 26 September Tisdag


Ja nu var det ett antal dagar sedan jag uppdaterade, dessutom är detta nu på min egna domän!

Svärpäronen har varit uppe i helgen och vi har haft kalas för mig och sonen som fyller på lördag och svågern som även han fyller på lördag! Har iofs inte varit helt internet frånvarande, har minsan kommit ihåg efit som var i lördags

Men nu hinner jag inte göra mer här idag, får uppa mer imorgon!

Grattis! 21 September Torsdag


Grattis till mig på födelsedagen!


Mina svärföräldrar är här så jag kan/hinner inte uppa mer än så här! Får uppa ordentligt på söndag!

Kaffe och barn 19 September Tisdag


Idag var det tungt att komma upp! Sonen har gnällt sig igenom i stort sett hela natten! Efter lämning så vart det först fika med Yvonne och hennes dotter men efter en dryg timme så skulle de gå till bvc, jag passade på att dammsuga lite med en skrikande son fast runt benen! Sedan kom Linda med sin son över och vi käkade lunch! (vi och våran kräftstjärtsallad! ) Vi tittade på våran gamla studentvideo och konstaterade att det var ett tag sedan! Man har förändrats en hel del! Sedan drog jag fram en del gamla kort!!! Hur kul var inte det?! Även där konstaterades det att vi förändrats! Här kan du se här Efter några timmar så kom Yvonne tillbaka med sin lilla tjej som ökat kanon i vikt!
Om du klickar på bilden kan du se lite bilder från idag!

En liten parentes är ju jag och vikten...jag har inte skött mig och vägde mig därför inte i måndags, den oskötsamma jag beror på att jag var förkyld och sedan var sonen sjuk! Så nu vet ni det!Våran lilla trio e sååååå söt! Om du klickar på trion så ser du fler triobilder!

VAL! 17 September Söndag


Vad röstade DU på?

Omröstningen har avslutats.

 
50%
Socialdemokraterna 8 röster
S
25%
Moderaterna 4 röster
M
13%
Röstade inte! 2 röster
Ri
6%
Miljöpartiet 1 röster
Mp
6%
Folkpartiet 1 röster
Fp
0%
Vänsterpartiet 0 röster
Vp
0%
Kristdemokraterna 0 röster
Kd
0%
Centern 0 röster
C
0%
Annat parti 0 röster
Ap
Totalt antal röster: 16 Klart man måste se vad mina besökare röstat på! Själv har jag stått och delat valsedlar nere på skolgåården där jag själv röstar, sonen var hemma med sin far i över två timmar och det gick tydligen bara bra, fast det är tydligt att han inte är 100 än, han gnäller och vill bli buren eller vara tättintill hela tiden! Nä! nu måste man kolla valvakan!


Textalk webvoter
Mat! 16 September Lördag


Sonen mår bättre idag men febern är fortfarande kvar, men snart så hoppas jag att han är helt frisk!

Eftersom mina svärföräldrar kommer en vecka tidigare än väntat så fick jag och min mamma tidigarelägga våran middag oxå, så idag kom hon ut och skulle äta hos oss! Hon hade med sig köttet som jag väntat på i flera år faktiskt! Jag kunde nästan inte vänta på att maten skulle bli färdig! Ojoj vad smaskigt det skulle bli! Här har vi resultatet!Inte världens minsta köttbit inte!?! Gott som attan i alla fall!!!Annars har det mest blivit städat och tvättat här hemma idag. Och en hel del tid har gått åt till att gosa med sonen som inte vill vara ifrån sin mor en endaste liten sekund! Hoppas han är piggare imorgon!
I veckan så lekte sonen med bästa väninnan och så här såg det ut! (klicka på bilden!) Våra små sötisar! Korten tagna av YvonneSjukt! 15 September Fredag


Ja här är det förkylt! Jag börjar återhämta mig efter ett par dagars snorande och pestmående. Men då tar ju ngn annan över det istället...denna gången min son, så nu är lillkillen sjuk för första gången i sitt liv, och har nästan 40 graders feber.Mammas lilla goooooooos!!!!
Annars har det inte vart mycket nytt, föräldramöte, men d var inte heller nått nytt direkt?! Fick ju tyvär tacka nej till att komma hem till Linda och se hennes nya hus, vill ju inte smitta ner hennes sötnosar! Men d e INTE kul, eftersom vi planerat det sedan en månad tillbaka!
Nä måste ta hand om den lilla febriga nu...Kramar!

Väck... 12 September Tisdag


Har känt mig rätt väck idag!, e kanske en förkylning på G?!
Har i all fall tagit en promenad på två och en halv timme på förmiddagen! Vi fastnade på stranden efter jag intagit frukosten och sonen vaknade och ville titta på vattnet och naturen. Sonen gallskrek när vi skulle gå och var absolut inte nöjd med att ha fått sitta i sanden i 10-15 minuter! Vi får gå dit en annan dag när han kan få sitta och leka där en längre stund! Senare, när vi var nästan framme träffade vi en bekant och pratade i ytterligare typ 15-20 minuter, så promenaden var egentligen inte så lång, utan vi stannade på ungefär 10.000 steg idag! Men man får allt vara nöjd med det, känner ju mig inte helt hundra heller. (ingen kamera hade vi idag heller!!! menmen...)
Ytterligare en av mina vänner har börjat med viktväktarna, det är kul! håller mina tummar för henne nu! Alltid kul att kunna sparka någon mer i rumpen och hon får gärna sparka på mig oxå! Vi når våra mål tillsammans, stora som små!

Tycker att det ser så tråkigt ut utan bilder i bloggen...lägger in en bild som Yvonne tagit för ungefär en vecka sedan på mig och min mindre glada son, hans humör där påminner en hel del om dagens!Lyckans dag!!! 11 September Måndag


Denna dag är numera lyckans dag!

GRATTIS AMIRA PÅ FÖDELSEDAGEN!!!


Ja som ni kanske förstår så har en av mina vänner blivit tvåbarnsmamma idag! 8.58 i morse så katastrofsnittades hon och lilla Amira kom ut! vägde 1800g och var 43,5 lång! De mår bägge bra. Så grattis till föräldrarna oxå!

Idag var första dagen på nystarten på mitt nya liv! Efter lämning i skolan så vart det rask promenad i 1 1/2 timme med Yvonne och frukost på halva vägen på stranden i det underbara morgonvädret, hade tyvär inte kameran med mig så inte en bild togs trots underbara förutsättningar!
Har idag börjat räkna points igen! SKA gå och väge mig straxt trots att jag e hyfsat säker på att jag som bäst ligger +/- 0! Men då får jag ju verkligen se vad som händer när man håller pointsen och motionerar! blir desto roligare nästa vecka alltså!

Målet idag var att gå 10.000 steg men det vart 20.000!!!! Eftersom jag och Yvonne först tog vår promenad på 10.000 steg som planerat och sedan (efter att vi fått samtalet om att Amira kommit, och gråtit en skvätt och ballat ur totalt av glädje, lättnad osv...)vart tvungen att bege oss till sjukhuset, och då alltså gå till bussen och på sjukhuset för att sedan gå av bussen två hållplatser för tidigt?! för att ta ytterligare en promenad med en liten kille som inte ville åka mer buss!

Jag uppar igen när jag kommer hem från vv! Seeeeeeee uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

uppar!: jag hade gått ner 0,3kg så det känns ju faktiskt bra! när man svullat som jag gjort! sååå nu ska vi se vad resultatet blir med motion och pointshållning!

Veckoslut 10 September Söndag


Har varit helt väck nu i helgen!, mådde risigt redan i fredags och inte vart det bättre till lördagen! Så vi har tagit det väldigt piano under helgen! Gårdagens kraftansträngning var att gå upp till centrum och hyra två filmer så vi kunde fortsätta att ligga i soffan å glo! Dagens kraftansträngning var först att gå till parken så dottern fick komma ut å leka, och sedan efter lunch, att gå upp till centrum och handla. Inte många knop alltså! Fortsätter att saggaomkring här och hoppas att nästa vecka blir lite roligare!Trött 7 September Torsdag


Så! segt att gå upp idag! Var tröttare än någonsin kändes det som! Men jag kom upp tillslut och lämnade dottern i skolan för att sedan bege mig och sonen till bvc, där en kompis skulle på koll av sin dotter. Efter bvc tog vi en tur till ikea även idag, vi glömde några saker igår ("det man inte har i huvudet får man ha i benen" ) men det är ju trevligt så vi måste tillbaka om ungefär en vecka eftersom en sak var slut som polaren måste ha! Många turer blir det!
Sedan införskaffades lite nytt smink till mig i storcentrum och sedan var det bara att skynda hem för att ta en kaffe och sedan hämta i skolan igen. Dagarna går fort!
Just det! Jag har sålt min vagn...så nu är jag helt utan vagn till min snart ettåriga son! (som om jag hade använt den mycket! ) Annars inte mycket nytt!
Det var badminton för dottern idag igen det sista de gjorde var att leka kull, dottern sprang för livet...kanonskoj!Blandat 6 September Onsdag


Idag hade jag tänkt att jag skulle ta det lugnt!, bara gå hem efter lämning och kanske t.o.m sova en stund med sonen på dagen eftersom vi sovit dåligt i flera dagar nu!... så vart det inte! Vart medryckt till ikea, det var kul faktiskt trotts att jag var aptrött! Mötte en gammal arbetskamrat som jag inte sett på över fem år! oxå kul!

Här har vi världens gladaste barn, som skiner upp som en sol när man frågar var lampan är, och naturligtvis vet hon precis var den är!Efter ikea ville min son ta en tur i naturen, d e ju då han e som nöjdast.Efter ikea var jag hem en sväng och pratade med försäkringskassan och de var ett trevligt samtal för en gångs skull! Sedan hände nått konstigt...posten kom precis när jag skulle gå till skolan och hämta dottern?! Ett litet vitt paket med rosa snöre på. Klockan var alltså typ 15.00, men efter ungefär 30 sekunder så knackade det även på dörren, det var Yvonne som hade lagt paketet i bravlådan... detta fick jag av henne!: 3 stycken knappar som jag t.ex kan ha på min väska eller på jackan. Tjusigt eller hur?!

TACK!Askul shopping! 5 September Tisdag


Ja nu verkar ju allt fungera igen! känns ju bra!

Ja, i alla fall...Idag har jag och Malin funderat och pysslat mycket med att få ihop en bra/kul/fyndig pressent till Yvonne som fyller år idag! Och som vi brukar säga..."bjuder man på tårta så får man paket!", vi började redan efter lämning i skolan med att fnula...vi kom fram till att vi ville ge henne något som symboliserade henne för oss, typ vad vet vi om henne...osv och inte bara en "stor" pressent, utan gärna många små...Sagt och gjort, vi fyllde en låda med massor med kul saker som vi shoppade i det stora centrumet här brevid, tror nästan vi hade mer kul än födelsedagsbarnet när vi handlade och var tvugna att tänka till "varför" vi köpte just det Det vart i alla fall kanonbra, tyckte vi!
Väl där...hos födelsedagsbarnet, så fick vi först lite lunch, mumsiga varma mackor! För att sedan svulla den obligatoriska tårtan! Och HUR god var den då?!?!?!Vem visste att det bodde en liten konditor i henne?!

Jag glömde min kamera idag! så Yvonne fick fota istället! Om ni klickar på bilden där Yvonne funderar på vad som är i paketet så komer ni till hennes sida och där finns fler foton från idag!
GRATTIS!!!Internetstrul och fika och luva! 4 September Måndag


uppar igen: nu när sidan verkar funka igen så gör INTE min gästbok det! ja alltid är det något! menmen, inte för att det skrivs så frekvent i den men i alla fall, så vet ni!

Okay!, måste börja med att förklara varför man inte har kunnat komma in på min sida på hela helgen!, det var INTE mitt fel!, jag har inte bannat någon!, har fått den frågan mer än en gång, så därför gör jag det klart redan nu! Min internet leverantör; upc har haft problem med sina medlemssidor! och ingen har kunnat fixa det för att det var helg! Så så var det, jag SKA skaffa en egen domän snart och ett bra webhotell! Ska bara lyckas få några pengar först! Just nu har jag 32 öre på mitt konto och försäkringskassan har inte någon utbetalning på G till mig...än, men jag hoppas naturligtvis på att pengarna dimper ner denna veckan, för idag är det 1 vecka sedan jag skulle ha fått stålarna!
Därför blir det av naturliga skäl ingen vägning idag heller! MEN!!! jag har måttat mig
Dagen började med fika med två andra mammor från skolan, för att sedan övergå i fika med en gammal gymnasie kompis som har en liten tjej som är 4-5 månader älder än min lillkille, och så e hon höggravid oxå! Vi hade trevligt och barnen hade kul och käkade persika som aldrig förr! Efter att de hade gått så kom posten! vid 13!!! lite sent men mycket välkommet! jag beställde en vintermössa/luva till sonen för någon vecka sedan och idag damp den ner i lådan!Visst är den kanonfin!, går att beställa hos Bäranära och man bestämmer färger och utseende själv! Jag älskar den redan!
Som ett brev på posten som sagt men iaf...kom även Malin och Yvonne över igen! och vad hade de med sig då?! jo: hallonpaj och vaniljsås!LÖV U!!!


Sumokalas 3 September Söndag
Idag var vi riktigt sega, sovit så ofantligt dåligt faktiskt, men det var dags för kalas hos en av kompisarna som fyllde 6 år! Vi var på hennes pappas jobb och ungarna röjde! Vi vuxna, eller ja...vuxna å vuxna...roade oss undertiden med att köra sumobrottning!
Jag fick "my ass kicked!" av Yvonne men det var fantastiskt kul! riktig adrenalinkick!
Efter detta var man helt slut! Händerna skakade och jag fick "ont" i halsen som jag brukar få när jag anstränger mig! ASKUL! iallafall, det som är skrämmande är att jag har vägt så mycket som jag gjorde i sumodräkten (den väger 15 kg!, jag har iofs "bara" gått ner 13...menmen petitesser!)
Om du klickar på bilden så ser du hur sumomatchen såg ut svårt att sluta garva när man fajtas bara! och inte e d lätt att fajtas när man garvar heller!Höst 2 September Lördag


Ja det kanske inte känns som höst ute...men detta är ju ändå en höstmånad! Jag börjar känna mig lite förkyld för första gången på säkert över ett år! Känner mig inte i form, det mesta jag tar mig för känns motigt och jobbigt. Även detta är ju ett säkert tecken på att det är/håller på att bli höst, alla ungar tillbaka på dagis och i skola = förkylt!
Vi har haft modern ute på kräftor även denna lördag, det var väl kanske den sista kräftaftonen detta året?! Annars har vi haft stortvätten idag, var i tvättstugan länge länge. Kanonskönt att få det gjort! Men det tog emot i alla fall. man e allt lite lat!

Här har vi en bild på mina barn när de sover som bäst, och jag måste väcka dem och gå till skolan...